Grazend Populair

Toen wij op zoek waren naar mooie, natuurlijke woonproducten voor onze webshop (het liefst uit onze regio) kwamen we terecht bij Grazend Populair, gevestigd in Naaldwijk. Het bedrijf van Judith en Wil Prins is in 2010 van start gegaan. Het begon met de komst van een Border Collie en de wens van Judith om met deze hond te gaan schapen drijven. Van het één kwam het ander en nu hebben ze een maaibedrijf, zoals ze het zelf noemen, met natuurlijke maaiers: de schapen.
Een groot deel van de kudde bestaat uit Drentse Heideschapen en een klein deel uit Schoonebeeker Heideschapen. De herders krijgen hulp van Border Collies Joep en Fin.
Grazend Populair houdt zich voornamelijk bezig met het onderhoud van natuurterreinen en braakliggend land. Dit doen ze o.a. voor het Hoogheemraadschap Delfland waar ze bijvoorbeeld de drie dijken rond het kustplaatsje Ter Heijde begrazen. Voor Dunea (een drinkwater bedrijf) scheperen ze in Meijendel, Wassenaar en soms op Solleveld in Monster. Elke dinsdag, woensdag en vrijdag kun je meewandelen met de herders Judith of Wil Prins, de honden Joep en Fin en de kudde in Meijendel.


Maandag 14 juni ’21 zijn wij, Tessa en Netty van by TEN creations, aanwezig geweest bij het scheren van een deel van de schaapskudde. Deze keer gebeurde dit in het open land, nabij de Waterweg in Hoek van Holland, waar ze een stuk braakliggend land onderhouden. Het zou een warme dag worden dus de scheerders, bestaande uit Judith Prins en John Bol waren ‘s-ochtends om 6 uur begonnen. Dit deden ze heel professioneel en de schapen waren zo uit hun warme jas geholpen. Van die jas verkopen wij weer wol en schapenvachten in onze webshop. Deze schapenvachten worden vervilt door medewerkers van het WerkPalet uit Naaldwijk.


Schapen
Schaapskudde
Schaap
Schapen
Winkelwagen
Scroll naar boven